18 de juny 2010

Avalon



Els dandis del rock, la elegància personificada, el glamour en estat pur... els Roxy Music, liderats per l'inefable Bryan Ferry, cap visible i veritable ànima mater del grup, sempre ens havien mostrat en les portades dels seus àlbums fotografies de noies precioses, sovint tot lleugeres de roba, i en actituds i poses insinuants i seductores. En un disc anterior al que ens ocupa, Manifesto, no varen seguir aquesta tònica, com tampoc ho varen fer en aquest.

Estampes bromoses, pot ser dels Highlands de la salvatge terra del nord d'Escòcia, amb un llac daurat con un mirall natural reflectint la tènue llum del crepùscul. En primer terme, un cavaller, un guerrer, pot ser un víking o un normand, amb el seu casc banyut, mirant el llunyà horitzó. A la seva destra, un falcó ensinistrat espera pacientment el moment d'aixecar el vol, moment pot ser en que començarà la batalla, una cruenta batalla per la llibertat dels pobles oprimits.

De fet, el cavaller del casc no es un altre que la pròpia dona d’en Bryan Ferry, la Lucy Helmore, ataviada per a la ocasió com un cavaller mitjaval evocant la ùltima jornada del mìtic Rei Artur cap a la misteriosa terra d’Avalon. Epica.

17 de juny 2010

Mirage



Ambigua portada aquesta dels Fleetwood Mac pel seu àlbum Mirage. En Lindsay Buckingham i la Stevie Nicks ballant (la Stevie mig extasiada, aliena al que passa al voltant seu) i en Lindsay, com molest, mirant la Christine McVie que sembla que els vulgui importunar, o demanar tanda per ballar també amb ella (o alguna cosa més). Irònic reflex de les complicades situacions de parella dels components dels Fleetwood, motiu pel qual han deixat la banda més d’una vegada, per desprès tornar-hi, i tornar a deixar-la.

16 de juny 2010

Faith



Desprès de la seva exitosa etapa amb Wham!, veritable carn de fotos a les carpetes de les adolescents de tot el món, el George Michael va voler tornar a la musica d’una forma més adulta. Xupa de cuir, ulleres de sol de mirall, ornamentacions pseudo religioses, (des)cuidada barba de varis dies, seductores insinuacions de carn sota la roba… la seva tornada triomfal va ser aquest Faith. I la seva portada tota una declaració d’intencions. Un clàssic.